BİZİ TAKİP EDİN


SÜZME YOĞURTLU KÖPOĞLU SALATASI

Hazırlık Aşaması

30 Dakika

Pişirme Aşaması

Porsiyon

3- 4 Kişilik

Malzemeler
  • 4 adet kemer Patlıcan
  • 7-8 adet çarliston Biber
  • 2 adet Havuç
  • 2 adet Domates
  • ½ çay kaşığı Tuz
  • Kızartmak İçin Sıvıyağı

Sosu İçin:

  • 2 su bardağı Aynes Kaymaksız yoğurt
  • 2 su bardağı Aynes Süzme yoğurt
  • 2 diş Sarımsak
  • 1 çay kaşığı Tuz
  • 2 yemek kaşığı Aynes Tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı Toz Biber
Hazırlanışı
  • Patlıcanları pijama şeklinde soyun ve tuzlu suda bekletin.
  • Biberleri ve havuçları dilimleyin.
  • Patlıcanları kurulayarak kızartın.
  • Sonrasında biber ve havuçları kızartın ve sebzeleri birbirine karıştırın.
  • Domatesi rendeleyin, tuzu ekleyin ve karıştırın.
  • Ayrı bir kâsede Aynes Süzme Yoğurt ve Kaymaksız yoğurdu karıştırın.
  • Ezilmiş sarımsağı ve tuzu ekleyin.
  • Ayrı bir tavada Aynes tereyağını ve tatlı kırmızı toz biber ile sos yaparak servis edin.

Sizin İçin Seçtiğimiz Diğer Tarifler

ZERDEÇALLI PİLAV İLE PATLICAN SÖĞÜRME

30 Dakika

4 Kişilik

40 Dakika

KAŞAR PEYNİRLİ PASTIRMALI PAÇANGA

KAŞARLI SAMSUN PİDESİ

BADEMLİ YOĞURTLU PAZI

20 Dakika

4-5 Kişilik

15 Dakika

NARLI BEYAZ PEYNİRLİ KÖZDE PATLICAN

SÜZME YOĞURTLU KÖPOĞLU SALATASI

30 Dakika

3- 4 Kişilik

EGE USULÜ ANTEP FISTIKLI GİRİT EZMESİ

ISPANAKLI PEYNİRLİ TEPSİ BÖREĞİ

TARHANA ÇITIRLI TAHİNLİ HUMUS

20 Dakika

2-3 Kişilik

BEYAZ PEYNİRLİ KURU DOMATESLİ DENİZ BÖRÜLCESİ SALATASI

30 Dakika

3-4 Kişilik

ISPANAKLI BEYAZ PEYNİRLİ RULO KALEM BÖREK

VİŞNELİ YAPRAK SARMA

FISTIKLI EL YAPIMI İÇLİ KÖFTE

10- 12 adet

KARAMELİZE SOĞANLI SÜZME YOĞURTLU ÇILBIR

2 Kişilik

10 Dakika

PEMBE SULTAN

4-5 Kişilik

15 Dakika

KAŞAR PEYNİRLİ ÇITIR ADANA BÖREĞİ

25 Dakika

6-8 Kişilik

30 Dakika

HALEP KÖFTE

30 Dakika

6-8 Kişilik

YEŞİL ELMALI SÜZME YOĞURTLU KEREVİZ SALATASI

25 Dakika

4-5 Kişilik

ÖRGÜ PEYNİRLİ PASTIRMALI MİLFÖY SARMA

TAZE FESLEĞENLİ NARLI CEVİZLİ KURU CACIK

15 Dakika

3-4 Kişilik