BİZİ TAKİP EDİN


KIYMALI DOMATES SOSLU EGE OTLU LAZANYA

Hazırlık Aşaması

25 Dakika

Pişirme Aşaması

20 Dakika

Porsiyon

6 Kişilik

Malzemeler
  • 200 gr Kıyma
  • 1 paket Lazanya
  • 2 çorba kaşığı Aynes Tereyağı
  • 2orta boy Soğan
  • 1 adet Havuç
  • 2 adet Rende Domates
  • 1 çorba kaşığı Domates Salçası
  • 1 demet Ispanak
  • 1 demet Radika
  • 1 demet Pazı
  • 1 demet Ebegümeci
  • 1 çay kaşığı Tuz
  • 1 çay kaşığı Karabiber
  • ½ çay bardağı Sıvıyağ
  • 1 su bardağı Aynes Beyaz Peyniri

Beşamel Sosu İçin:

  • 2 yemek kaşığı Un
  • 3 su bardağı Aynes Süt
  • 3 çorba kaşığı Aynes Tereyağı
  • 1 çay kaşığı Tuz
  • ½ çay kaşığı Karabiber
  • ½ çay kaşığı Muskat Rendesi

 

Domates Sos İçin.

  • 2 yemek kaşığı Aynes Tereyağı
  • 3 adet rendelenmiş Domates
  • 1 yemek kaşığı Domates Salçası
  • ½ çay kaşığı Tuz
  • ½ çay kaşığı Kekik

Üzeri İçin;

  • 1 su bardağı Aynes Kaşar Peyniri
Hazırlanışı
  • Tüm Ege otlarını yıkayın ve süzün karışık şekilde doğrayın.
  • Piyazlık doğranmış soğan ile ege otlarını hafif kavurun.
  • Soğuduktan sonra Aynes beyaz peynir ile karıştırın.
  • Başka bir tencerede tereyağı ile ince doğranmış soğanı ve rendelenmiş havucu ve kıymayı kavurun.
  • Domates ve salçayı ekleyin ve kavurun.
  • Tuz, karabiber ekleyip tüm harç birbirine karışıncaya kadar pişirin.
  • Beşamel için; tereyağını tencereye alın ve unu kavurun.
  • Kavrulan una sütü ekleyin ve topaklaşmadan sürekli karıştırarak pişirin.
  • Domates Sosu için; sıvıyağı tencereye alın önce salça daha sonra domatesi ekleyin ve tuz kekik ile kaynatın.
  • Fırın kabına önce beşamel sosunu alın. Daha sonra lazanya dilimlerini dizin ve arasına beşamel koyarak 3 kat dizin ve önce kıyma harcını koyun ve tekrar beşamel ve lazanya yaprağı ile devam edin.
  • 3 kat lazanyadan sonra da ege otlu harcını dökün ve tekrar 3 kat beşamelli lazanya dilimlerini dizin.
  • Üzerine Aynes kaşar peyniri ile kaplayarak 180 derecede 30 35 dakika fırınlayın.
  • Altına domates sos ile dilimleyerek servis edin.

Sizin İçin Seçtiğimiz Diğer Tarifler

TAHİNLİ YOĞURTLU FALAFEL

45 dk.

3-4 Kişilik

25 Dakika

SUSAMLI SÜZME YOĞURTLU KADINBUDU KÖFTE

20 Dakika

6 Kişilik

25 Dakika

BAYAT PİDE PİZZASI

25 Dakika

4- 6 Kişilik

15 dk

ARPACIK SOĞANLI ANALI KIZLI

40 Dakika

3-4 Kişilik

20 Dakika

ÇITIR MANTI

45 Dakika

2 Kişilik

10 Dakika

KUŞ ÜZÜMLÜ FISTIKLI DÜĞÜN PİLAVI

20 Dakika

4-5 Kişilik

25 Dakika

KAYSERİ TEPSİ MANTISI

35 dk

3-4 Kişilik

35 dk

KIYMALI DOMATES SOSLU EGE OTLU LAZANYA

25 Dakika

6 Kişilik

20 Dakika

KAFES KÖFTE

25 Dakika

3-4 Kişilik

30 dk

KREMALI MANTARLI DEMİ GLACE SOSLU ANTRİKOT

10 Dakika

2 Kişilik

20 Dakika

REYHANLI YOĞURTLU İÇ BAKLA FAVASI

15 Dakika

4-5 Kişilik

20 Dakika

GÜVEÇTE SUCUKLU KAŞARLI PATATES

15 Dakika

2-3 Kişilik

15 dk

ANANASLI TROPİKAL FIRIN TAVUK

20 Dakika

3-4 Kişilik

25 Dakika

DOMATES PİLAVLI PATLICAN KAPAMA

30 Dakika

4-5 kişilik

15 Dakika

KREMALI ENGİNAR PÜRELİ DANA BİFTEK

15 Dakika

2 Kişilik

15 Dakika

MUSKATLI TAVUKLU KÖZ BEĞENDİ

15 Dakika

4 Kişilik

15 Dakika

CEVİZLİ EKMEK DOLMASI

25 Dakika

2-3 Kişilik

25 Dakika

KAŞARLI TİRE KÖFTE

20 Dakika

4 Kişilik

10 dakika

KURU DOMATESLİ KREMALI TAVUKLU FETTUCİNİ

20 Dakika

4 Kişilik

15 Dakika

SANDAL SEFASI

15 Dakika

4- 6 Kişilik

20 Dakika

ÖRGÜ PEYNİRLİ TAŞTA LOKUM CİĞER

10 Dakika

2 Kişilik

10 Dakika

ÇEÇİL PEYNİRLİ ALİ PAŞA KEBABI

20 Dakika

4-5 Kişilik

20 Dakika

SİMİTLİ KÖFTE KEBABI

25 Dakika

4- 6 Kişilik

30 dk

KALEM PEYNİRLİ KÖFTE RULOLARI

15 Dakika

4-5 Kişilik

10 Dakika

KURUETLİ KREMALI PATATES RÖŞTİ

10 Dakika

2- 4 Kişilik

25 Dakika