BİZİ TAKİP EDİN


KEMİK SUYUNA BÖRÜLCELİ KÖZBİBER ÇORBASI

Hazırlık Aşaması

15 Dakika

Pişirme Aşaması

45 Dakika

Porsiyon

6 Kişilik

Malzemeler
  • 3 su bardağı kemik suyu
  • 2 su bardağı su
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı kırmızı mercimek
  • 1 su bardağı kuru börülce
  • 2 çorba kaşığı Aynes tereyağı
  • 2 çorba kaşığı Ayçiçek yağı
  • 1 çorba kaşığı un
Hazırlanışı
  • Bir gece önceden kuru börülceyi ıslatın ve haşlayın.
  • Kapya biberleri ocakta közleyin.
  • Derin bir tencereye sıvıyağı ekleyin ve kabaca doğranmış soğan ve sarımsağı çevirin.
  • Küp doğranmış havuç, sarımsak ve patatesi soteleyin.
  • Yıkanmış pirinç, kırmızı mercimeği ekleyin.
  • Kemik suyunu ve suyu tencereye ekleyin, kaynamaya bırakın.
  • Havuçlar ve patatesler yumuşayınca çorbayı pürüzsüz olana kadar blender dan geçirin.
  • Ayrı bir tencerede Ayçiçek yağını ve Aynes tereyağını un ile kavurun, blenderdan geçirdiğiniz çorba karışımını ekleyin.
  • Közlenmiş biberleri küp doğrayın ve börülceleri ekleyin.
  • Pul biberli yağ ile servis edin.

Sizin İçin Seçtiğimiz Diğer Tarifler

KEMİK SUYUNA BÖRÜLCELİ KÖZBİBER ÇORBASI

15 Dakika

6 Kişilik

45 Dakika

TERBİYELİ ISPANAKLI KAFKAS ÇORBASI

20 Dakika

6 Kişilik

25 Dakika

DEREOTLU KARABUĞDAYLI KABAK ÇORBASI

10 Dakika

4-5 Kişilik

25 Dakika

KREMALI TAHILLI PAZI ÇORBASI

10 Dakika

4-6 Kişilik

25 Dakika

SİYEZLİ TERBİYELİ TAVUK ÇORBASI

20 Dakika

4-6 Kişilik

30 Dakika

EKŞİLİ TERBİYELİ KÖFTELİ ÇORBA

10 Dakika

6 kişilik

25 Dakika

YARMA BUĞDAYLI TOYGA AŞI ÇORBASI

15 Dakika

5-6 Kişilik

25 Dakika

FRANSIZ BAGET EKMEKLİ SOĞAN ÇORBASI

10 Dakika

4-5 Kişilik

25 Dakika

ZENCEFİLLİ KREMALI HAVUÇ ÇORBASI

10 Dakika

4-5 Kişilik

25 Dakika

BUĞDAYLI ANADOLU ÇORBASI

10 Dakika

4-6 Kişilik

20 Dakika

SÜTLÜ MISIR ÇORBASI

4-6 Kişilik

30 Dakika

ADAÇAYLI KREMALI ENGİNAR ÇORBASI

10 Dakika

4-5 Kişilik

25 Dakika