BİZİ TAKİP EDİN


KAYMAKLI İNCİR DOLMASI

Hazırlık Aşaması

10 dk

Pişirme Aşaması

25 dk

Porsiyon

2-4 Kişilik

Malzemeler
  • 20 adet İncir
  • 1 çay bardağı Toz Şeker
  • 2 su bardağı Su
  • 1 adet çubuk Tarçın
  • 3-4 adet tane Karanfil
  • 1 su bardağı yarım Ceviz
  • 2 çorba kaşığı toz Antep Fıstığı
  • 1 paket Aynes Kaymak
Hazırlanışı
  • İncirleri saplarından ayıklayın ve 1 saat su da bekletin.
  • İncirler yumuşayınca yarıya bölün ve arasına kelebek şeklinde yarım cevizi yerleştirin ve kapatın ve tencereye dizin.
  • Şekerin üzerine çubuk tarçın ve karanfili ekleyin.
  • Suyu ekleyin ve kısık ateşte pişirin.
  • Soğuduktan sonra ikiye kesilen incirlerin arasına Aynes Kaymak ile süsleyerek servis edin.

Sizin İçin Seçtiğimiz Diğer Tarifler

PEYNİR MUHALLEBİSİ RULOLARI

6 Kişilik

30 Dakika

ISLAK BROWNIE COOKIE

KOLAY SÜT ŞERBETLİ ÇİKOLATALI EV BAKLAVASI

30 Dakika

6-8 kişilik

30 Dakika

KAYMAKLI EKMEK AYVASI TATLISI

15 Dakika

8 Kişilik

40 Dakika

KARADUTLU GÜLLAÇ

25 Dakika

6-8 Kişilik

10 Dakika

BÖĞÜRTLENLİ CUPTA KREMALI MAGNOLİA

DONDURMALI İRMİK HELVASI

VİŞNELİ SARAY MUHALLEBİSİ

6 Kişilik

20 Dakika

FIRINDA SARAY SÜTLACI

10 Dakika

6-7 Kişilik

35 Dakika

CUPTA ŞEKERSİZ UNSUZ TİRAMİSU

20 Dakika

4 adet

KREM PEYNİRLİ GLUTENSİZ YANIK CHEESECAKE

20 Dakika

8 Kişilik

25 dakika

FRANSIZ MADLEN KEK

15-20 adet

TAVADA KOLAY KARAMELİZE SÜTLÜ KAZAN GEVREĞİ

30 Dakika

6 Kişilik

20 Dakika

KAR TOPU TATLISI

KAYMAKLI İNCİR DOLMASI

10 dk

2-4 Kişilik

25 dk

BURSA KADİFE SÜT HELVASI

10 Dakika

4-6 Kişilik

30 Dakika

KARAMELLİ FISTIKLI TRİLEÇE

30 Dakika

6-8 Kişilik

40 Dakika

MASTİKA SAKIZLI PASTANE ŞEKERPARESİ

25 Dakika

6-8 Kişilik

30 Dakika

ÇİKOLATALI FISTIKLI KREM ŞOKOLA

TRAKYA USULÜ FISTIKLI PEYNİR HELVASI

4-5 Kişilik

30 Dakika

KOLAY KAYMAKLI FISTIKLI KATMER

10 Dakika

2 Kişilik

10 Dakika

SÜTLÜ HURMALI PAŞA SARMA

40 Dakika

6-8 kişilik

BEYAZ ÇİKOLATALI CEVİZLİ ÇİKOLATA ÇEMBERİ

10 Dakika

6 Kişilik

18 Dakika

KALEM PEYNİRLİ KOLAY KÜNEFE

15 Dakika

2 kişilik

10 Dakika