BİZİ TAKİP EDİN


KAŞARLI SAMSUN PİDESİ

Hazırlık Aşaması

Pişirme Aşaması

Porsiyon

Malzemeler
  • 3 su bardağı Un
  • ½ paket Yaş Maya
  • 1 su bardağı Su
  • ½ çay bardağı Sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı Toz Şeker
  • 1 çay kaşığı Tuz 

İç Harcı için;

  • 2 su bardağı Aynes rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 su bardağı Aynes doğranmış örgü peyniri
  • 2 su bardağı Aynes doğranmış çeçil peyniri
  • 3-4 yemek kaşığı tereyağı
Hazırlanışı
  • Unu bir kaba alın ve ortasına çukur açın yaş mayayı ortasında su ve şeker ile sulandırarak açın.
  • Sıvıyağı ve tuzu ekleyerek yoğurun.
  • Hamuru 1 saat dinlendirin.
  • Hamuru 5-6 parçaya bölün ve bezeler halinde dinlendirin.
  • Dik şekilde ince uzun şekilde açın.
  • Kaşar peynirini, örgü peynirini, çeçil peynirini karıştırın. Ve hamurun ortasına yerleştirin.
  • Kenarlarından doğru kıvırın ve uçlarını birbirine bağlayın.
  • Yağlı kâğıda yerleştirin 200 derecede kızarana kadar fırında pişirin.
  • Aynes ayran ile servis edin.

Sizin İçin Seçtiğimiz Diğer Tarifler

YEŞİL ELMALI SÜZME YOĞURTLU KEREVİZ SALATASI

25 Dakika

4-5 Kişilik

BADEMLİ YOĞURTLU PAZI

20 Dakika

4-5 Kişilik

15 Dakika

FISTIKLI EL YAPIMI İÇLİ KÖFTE

10- 12 adet

SÜZME YOĞURTLU KÖPOĞLU SALATASI

30 Dakika

3- 4 Kişilik

KAŞARLI SAMSUN PİDESİ

TARHANA ÇITIRLI TAHİNLİ HUMUS

20 Dakika

2-3 Kişilik

ÖRGÜ PEYNİRLİ PASTIRMALI MİLFÖY SARMA

KARAMELİZE SOĞANLI SÜZME YOĞURTLU ÇILBIR

2 Kişilik

10 Dakika

TAZE FESLEĞENLİ NARLI CEVİZLİ KURU CACIK

15 Dakika

3-4 Kişilik

ZERDEÇALLI PİLAV İLE PATLICAN SÖĞÜRME

30 Dakika

4 Kişilik

40 Dakika

KAŞAR PEYNİRLİ ÇITIR ADANA BÖREĞİ

25 Dakika

6-8 Kişilik

30 Dakika

EGE USULÜ ANTEP FISTIKLI GİRİT EZMESİ

BEYAZ PEYNİRLİ KURU DOMATESLİ DENİZ BÖRÜLCESİ SALATASI

30 Dakika

3-4 Kişilik

KAŞAR PEYNİRLİ PASTIRMALI PAÇANGA

NARLI BEYAZ PEYNİRLİ KÖZDE PATLICAN

ISPANAKLI BEYAZ PEYNİRLİ RULO KALEM BÖREK

HALEP KÖFTE

30 Dakika

6-8 Kişilik

VİŞNELİ YAPRAK SARMA

PEMBE SULTAN

4-5 Kişilik

15 Dakika

ISPANAKLI PEYNİRLİ TEPSİ BÖREĞİ