BİZİ TAKİP EDİN


ISPANAKLI BEYAZ PEYNİRLİ RULO KALEM BÖREK

Hazırlık Aşaması

Pişirme Aşaması

Porsiyon

Malzemeler
  • 1 paket baklavalık Yufka
  • 9-10 çorba kaşığı Aynes tereyağı
  • 2 bağ Ispanak
  • 2 su bardağı Aynes Beyaz Peynir
  • 1 Yumurta
  • 1 çay kaşığı Tuz
  • 1 çay kaşığı Pul Biber
  • Susam ve Çörekotu
Hazırlanışı
  • Ispanakları yıkayın ve kurutun ince ince doğrayın.
  • Bir karıştırma kabına doğradığınız ıspanakları alın ve tuz ile ovarak karıştırın.
  • Beyaz peyniri ve yumurtayı ekleyin.
  • Pul biberi ekleyin ve karıştırın.
  • Aynes tereyağını eritin. Baklavalık yufkaları tezgâha açın.
  • Baklavalık yufkaların arasına Aynes tereyağını serperek 5 kat dizin.
  • 5 kat tereyağı ile dizilen yufkaların uzun kenarına çiğ ıspanaklı peynir harcını koyun.
  • Katlı baklavalık yufkaları sarın ve 10 cm lik parçalar halinde keserek tepsiye dizin.
  • Kalan tereyağını üzerine sürün susam ve çörekotu ile serpin.
  • 190 derecede 15-20 dakika fırınlayın.

Sizin İçin Seçtiğimiz Diğer Tarifler

ISPANAKLI BEYAZ PEYNİRLİ RULO KALEM BÖREK

KARAMELİZE SOĞANLI SÜZME YOĞURTLU ÇILBIR

2 Kişilik

10 Dakika

SÜZME YOĞURTLU KÖPOĞLU SALATASI

30 Dakika

3- 4 Kişilik

PEMBE SULTAN

4-5 Kişilik

15 Dakika

YEŞİL ELMALI SÜZME YOĞURTLU KEREVİZ SALATASI

25 Dakika

4-5 Kişilik

NARLI BEYAZ PEYNİRLİ KÖZDE PATLICAN

HALEP KÖFTE

30 Dakika

6-8 Kişilik

BADEMLİ YOĞURTLU PAZI

20 Dakika

4-5 Kişilik

15 Dakika

KAŞAR PEYNİRLİ PASTIRMALI PAÇANGA

FISTIKLI EL YAPIMI İÇLİ KÖFTE

10- 12 adet

KAŞARLI SAMSUN PİDESİ

TARHANA ÇITIRLI TAHİNLİ HUMUS

20 Dakika

2-3 Kişilik

EGE USULÜ ANTEP FISTIKLI GİRİT EZMESİ

TAZE FESLEĞENLİ NARLI CEVİZLİ KURU CACIK

15 Dakika

3-4 Kişilik

BEYAZ PEYNİRLİ KURU DOMATESLİ DENİZ BÖRÜLCESİ SALATASI

30 Dakika

3-4 Kişilik

VİŞNELİ YAPRAK SARMA

ZERDEÇALLI PİLAV İLE PATLICAN SÖĞÜRME

30 Dakika

4 Kişilik

40 Dakika

KAŞAR PEYNİRLİ ÇITIR ADANA BÖREĞİ

25 Dakika

6-8 Kişilik

30 Dakika

ÖRGÜ PEYNİRLİ PASTIRMALI MİLFÖY SARMA

ISPANAKLI PEYNİRLİ TEPSİ BÖREĞİ