BİZİ TAKİP EDİN


EGE USULÜ ANTEP FISTIKLI GİRİT EZMESİ

Hazırlık Aşaması

Pişirme Aşaması

Porsiyon

Malzemeler
  • 500 gr Aynes Beyaz Peynir
  • 5 çorba kaşığı Aynes Süzme Yoğurt
  •  ½ demet maydanoz
  • ½ demet nane
  • ½ demet dereotu
  • 1 çay bardağı pirinç Antep Fıstık
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak
Hazırlanışı
  • Dereotu, maydanoz, naneyi ayıklayıp ince şekilde doğrayın.
  • Beyaz peyniri ezerek karıştırın Aynes süzme yoğurdu ekleyin ve karıştırın.
  • Antep fıstığı, zeytinyağı ve rendelenmiş sarımsağı ekleyin.
  • Soğuk servis edin.

Sizin İçin Seçtiğimiz Diğer Tarifler

ÖRGÜ PEYNİRLİ PASTIRMALI MİLFÖY SARMA

ISPANAKLI PEYNİRLİ TEPSİ BÖREĞİ

KARAMELİZE SOĞANLI SÜZME YOĞURTLU ÇILBIR

2 Kişilik

10 Dakika

NARLI BEYAZ PEYNİRLİ KÖZDE PATLICAN

ISPANAKLI BEYAZ PEYNİRLİ RULO KALEM BÖREK

YEŞİL ELMALI SÜZME YOĞURTLU KEREVİZ SALATASI

25 Dakika

4-5 Kişilik

HALEP KÖFTE

30 Dakika

6-8 Kişilik

EGE USULÜ ANTEP FISTIKLI GİRİT EZMESİ

KAŞAR PEYNİRLİ PASTIRMALI PAÇANGA

SÜZME YOĞURTLU KÖPOĞLU SALATASI

30 Dakika

3- 4 Kişilik

FISTIKLI EL YAPIMI İÇLİ KÖFTE

10- 12 adet

BADEMLİ YOĞURTLU PAZI

20 Dakika

4-5 Kişilik

15 Dakika

VİŞNELİ YAPRAK SARMA

PEMBE SULTAN

4-5 Kişilik

15 Dakika

TARHANA ÇITIRLI TAHİNLİ HUMUS

20 Dakika

2-3 Kişilik

KAŞAR PEYNİRLİ ÇITIR ADANA BÖREĞİ

25 Dakika

6-8 Kişilik

30 Dakika

TAZE FESLEĞENLİ NARLI CEVİZLİ KURU CACIK

15 Dakika

3-4 Kişilik

KAŞARLI SAMSUN PİDESİ

BEYAZ PEYNİRLİ KURU DOMATESLİ DENİZ BÖRÜLCESİ SALATASI

30 Dakika

3-4 Kişilik

ZERDEÇALLI PİLAV İLE PATLICAN SÖĞÜRME

30 Dakika

4 Kişilik

40 Dakika