Aynes
Ürünler
İlham
Sürdürülebilirlik
x
TR
EN
ÜRÜNLERİMİZ
Süt
Ayran
Peynir
Yoğurt
Tereyağı - Krema - Kaymak
Fonksiyonel Ürünler
Ev Dışı Tüketim
Endüstriyel
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler
Markalar
İlham
Sürdürülebilirlik
Çiftçilerimiz ve Biz
Medya
İş ve Kariyer
İletişim
BİZİ TAKİP EDİN
İLHAM
İLHAM
Özel Tatlar
ÇITIR TEREYAĞLI KANDİL SİMİTİ
ÇITIR TEREYAĞLI KANDİL SİMİTİ
Hazırlık Aşaması
Pişirme Aşaması
Porsiyon
Malzemeler
½ çay bardağı Sıvıyağ
125 gr Aynes Tereyağı
2 çorba kaşığı Aynes Yoğurt
1 çay kaşığı Tuz
1 tatlı kaşığı Mahlep
1 Yumurta Sarısı
1 çorba kaşığı Elma Sirkesi
1 çorba kaşığı Toz Şeker
1 paket Kabartma Tozu
3 su bardağı Un
1 su bardağı Susam
1 su bardağı Su
1 çorba kaşığı Pekmez
1 Yumurta Beyazı
Hazırlanışı
Bir karıştırma kabına sıvıyağ, yoğurt, yumurta sarısı, elma sirkesi, toz şekeri alın ve karıştırın.
Oda sıcaklığındaki tereyağını ekleyin ve karıştırın.
Ayrı bir yerde un, kabartma tozu, tuz, toz şeker ve mahlebi karıştırın.
Sıvı karışım ile kuru karışımı bir araya getirin ve yoğurun.
Hamuru buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
Dinlenen hamurda cevizden büyük parçalar koparın.
Büyük bir kasede su, yumurta beyazı, pekmezi karıştırın.
Ceviz büyüklüğündeki hamuru ince uzun şekilde ileri geri uzatın.
Uçlarını birleştirerek simit haline getirin.
Önce pekmezli karışıma daha sonra susama bulayarak yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizin.
Simitleri susama buladıktan sonra önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırına 12-15 dakika fırınlayın.
Kandil gecesinde afiyetle servis edin.
Sizin İçin Seçtiğimiz Diğer Tarifler
ÇITIR TEREYAĞLI KANDİL SİMİTİ