BİZİ TAKİP EDİN


BADEMLİ YOĞURTLU PAZI

Hazırlık Aşaması

20 Dakika

Pişirme Aşaması

15 Dakika

Porsiyon

4-5 Kişilik

Malzemeler
  • 2 demet pazı
  • 2 adet Sarı Kaliforniya Biberi
  • 2 adet kırmızı Kaliforniya Biberi
  • 1 su bardağı çiğ Badem
  • 1 su bardağı Aynes Yoğurt
  • 2 adet kuru Soğan
  • 1 çay bardağı Sıvıyağ
  • 1 adet Limon
  • 1 çay bardağı Zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı Tuz
  • 2 çorba kaşığı Aynes Tereyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı Toz Biber
Hazırlanışı
  • Kaynar suda pazıları haşlayın ve doğrayın süzgece alın.
  • Ayrı bir tencere piyazlık doğranmış soğanı sıvıyağ ile kavurun.
  • Biberleri kabaca doğrayın ve soğanlar ile birlikte kavurmaya devam edin ve bademleri ekleyin.
  • Biberler yumuşayınca pazıları ekleyin ve bir iki dakika daha kavurduktan sonra soğumaya alın.
  • Ayrı bir kapta zeytinyağı, limon ve tuz ile sos hazırlayın.
  • Soğuyan pazı ile salata sosunu karıştırın ve servis tabağına alın.
  • Üzerine yoğurt dökün ve Aynes tereyağlı kırmızı biberli sos ile servis edin.

Sizin İçin Seçtiğimiz Diğer Tarifler

YEŞİL ELMALI SÜZME YOĞURTLU KEREVİZ SALATASI

25 Dakika

4-5 Kişilik

BADEMLİ YOĞURTLU PAZI

20 Dakika

4-5 Kişilik

15 Dakika

KAŞARLI SAMSUN PİDESİ

TARHANA ÇITIRLI TAHİNLİ HUMUS

20 Dakika

2-3 Kişilik

BEYAZ PEYNİRLİ KURU DOMATESLİ DENİZ BÖRÜLCESİ SALATASI

30 Dakika

3-4 Kişilik

KAŞAR PEYNİRLİ ÇITIR ADANA BÖREĞİ

25 Dakika

6-8 Kişilik

30 Dakika

PEMBE SULTAN

4-5 Kişilik

15 Dakika

KARAMELİZE SOĞANLI SÜZME YOĞURTLU ÇILBIR

2 Kişilik

10 Dakika

TAZE FESLEĞENLİ NARLI CEVİZLİ KURU CACIK

15 Dakika

3-4 Kişilik

FISTIKLI EL YAPIMI İÇLİ KÖFTE

10- 12 adet

ZERDEÇALLI PİLAV İLE PATLICAN SÖĞÜRME

30 Dakika

4 Kişilik

40 Dakika

KAŞAR PEYNİRLİ PASTIRMALI PAÇANGA

NARLI BEYAZ PEYNİRLİ KÖZDE PATLICAN

EGE USULÜ ANTEP FISTIKLI GİRİT EZMESİ

ISPANAKLI BEYAZ PEYNİRLİ RULO KALEM BÖREK

SÜZME YOĞURTLU KÖPOĞLU SALATASI

30 Dakika

3- 4 Kişilik

VİŞNELİ YAPRAK SARMA

ISPANAKLI PEYNİRLİ TEPSİ BÖREĞİ

HALEP KÖFTE

30 Dakika

6-8 Kişilik

ÖRGÜ PEYNİRLİ PASTIRMALI MİLFÖY SARMA