BİZİ TAKİP EDİN


ARPACIK SOĞANLI ANALI KIZLI

Hazırlık Aşaması

40 Dakika

Pişirme Aşaması

20 Dakika

Porsiyon

3-4 Kişilik

Malzemeler
  • 1,5 su bardağı ince Köftelik Bulgur
  • 1 çay bardağı İrmik
  • 4 su bardağı sıcak Su
  • 1 su bardağı Un
  • 1 çorba kaşığı Domates Salçası
  • 1 çorba kaşığı Biber Salçası
  • 2 çay kaşığı Tuz
  • ½ çay kaşığı Karabiber
  • ½ çay kaşığı Kimyon

İç Harcı İçin

  • 2 çorba kaşığı Aynes Tereyağı
  • 250 gr Dana Kıyma
  • 1 adet Kuru Soğan
  • 1 çay kaşığı Tuz
  • ½ çay kaşığı Karabiber
  • ½ çay kaşığı Pul Biber

Sosu İçin:

  • 2 çorba kaşığı Aynes Tereyağı
  • 1 çorba kaşığı Domates Salçası
  • 1 çorba kaşığı Biber Salçası
  • 2 diş Sarımsak
  • 10- 12 adet Arpacık Soğan
  • 1 kâse kuru Domates
  • 1 çay kaşığı Tuz     
  •  ½ çay kaşığı Karabiber
  • 3 su bardağı Su
  • 1 su bardağı Et Suyu
  • 1 su bardağı Haşlanmış Nohut
Hazırlanışı
  • İçli Köftenin iç harcı için; Aynes tereyağını tencereye alın ve küp doğranmış kuru soğanı kavurun.
  • Kıymayı ekleyin ve suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin.
  • Tuz, karabiber, pul biber ve Antep fıstığı ekleyin ve harcı soğumaya bırakın.
  • Dış hamuru için yoğurma tepsisinde ince bulgur ve irmiği alın.
  • Üzerine sıcak su ekleyin karıştırın ve 10 dakika demlenmeye bırakın.
  • Domates ve biber salçasını ekleyin. Tuz karabiber ve kimyonu ekleyin bulgur yumuşayıncaya kadar yoğurun.
  • Bulgur irmik yumuşayınca un ekleyerek hamuru toplamaya devam edin.
  • Hamuru 30 dakika dinlendirin.
  • Hamurun yarısını içi boş şekilde fındık büyüklüğünde toplar yuvarlayın.
  • Kalan hamurdan avuç büyüklüğünde koparıp elinizi yağlı su ile ıslattıktan sonra baş parmağınızla çukurlar açın. Elinizi ıslatarak kenarlarını yükseltin ve soğuyan iç harcını bolca koyun.
  • Tekrar ıslattığınız parmaklarınızla uçlarını sivriltin ve kapatın.
  • Kapattığınız içli köfteleri buzdolabında soğutun.
  • Ayrı bir tencereye Aynes tereyağını alın. Arpacık soğanı ve ezilmiş sarımsağı kavurun.
  • Domates salçasını ve biber salçasını ekleyin ve kavurmaya devam edin.
  • Domates kurularını doğrayın ve tuzu karabiberi ekleyin.
  • Suyu ve et suyunu ekleyin.
  • Yuvarladığınız içli köfte hamurlarını ve içli köfteleri ve haşlanmış nohutu ekleyin ve yavaş karıştırın ve kısık ateşte pişirerek servis edin.

Sizin İçin Seçtiğimiz Diğer Tarifler

KREMALI MANTARLI DEMİ GLACE SOSLU ANTRİKOT

10 Dakika

2 Kişilik

20 Dakika

SANDAL SEFASI

15 Dakika

4- 6 Kişilik

20 Dakika

KIYMALI DOMATES SOSLU EGE OTLU LAZANYA

25 Dakika

6 Kişilik

20 Dakika

KAYSERİ TEPSİ MANTISI

35 dk

3-4 Kişilik

35 dk

SİMİTLİ KÖFTE KEBABI

25 Dakika

4- 6 Kişilik

30 dk

ANANASLI TROPİKAL FIRIN TAVUK

20 Dakika

3-4 Kişilik

25 Dakika

TAHİNLİ YOĞURTLU FALAFEL

45 dk.

3-4 Kişilik

25 Dakika

KAŞARLI TİRE KÖFTE

20 Dakika

4 Kişilik

10 dakika

KREMALI ENGİNAR PÜRELİ DANA BİFTEK

15 Dakika

2 Kişilik

15 Dakika

ÖRGÜ PEYNİRLİ TAŞTA LOKUM CİĞER

10 Dakika

2 Kişilik

10 Dakika

SUSAMLI SÜZME YOĞURTLU KADINBUDU KÖFTE

20 Dakika

6 Kişilik

25 Dakika

KALEM PEYNİRLİ KÖFTE RULOLARI

15 Dakika

4-5 Kişilik

10 Dakika

ÇITIR MANTI

45 Dakika

2 Kişilik

10 Dakika

KURU DOMATESLİ KREMALI TAVUKLU FETTUCİNİ

20 Dakika

4 Kişilik

15 Dakika

GÜVEÇTE SUCUKLU KAŞARLI PATATES

15 Dakika

2-3 Kişilik

15 dk

KUŞ ÜZÜMLÜ FISTIKLI DÜĞÜN PİLAVI

20 Dakika

4-5 Kişilik

25 Dakika

ÇEÇİL PEYNİRLİ ALİ PAŞA KEBABI

20 Dakika

4-5 Kişilik

20 Dakika

DOMATES PİLAVLI PATLICAN KAPAMA

30 Dakika

4-5 kişilik

15 Dakika

KURUETLİ KREMALI PATATES RÖŞTİ

10 Dakika

2- 4 Kişilik

25 Dakika

BAYAT PİDE PİZZASI

25 Dakika

4- 6 Kişilik

15 dk

REYHANLI YOĞURTLU İÇ BAKLA FAVASI

15 Dakika

4-5 Kişilik

20 Dakika

KAFES KÖFTE

25 Dakika

3-4 Kişilik

30 dk

MUSKATLI TAVUKLU KÖZ BEĞENDİ

15 Dakika

4 Kişilik

15 Dakika

ARPACIK SOĞANLI ANALI KIZLI

40 Dakika

3-4 Kişilik

20 Dakika

CEVİZLİ EKMEK DOLMASI

25 Dakika

2-3 Kişilik

25 Dakika