MALZEME LİSTESİ:
  • 3 patlıcan
  • 2 köz kırmızı biber
  • 1 salatalık
  • 1 kase Aynes süzme yoğurt
  • 1 tutam dereotu
  • 1 diş sarımsak
  • zeytinyağı
HAZIRLANIŞI:

Patlıcanları alacalı soyuyoruz ve uzunlamasına dilimliyoruz. Izgara tavaya az zeytinyağı döküyoruz ve patlıcanları çevirerek pişiriyoruz. Köz biberleri, dereotunu, sarımsağı ve salatalığı minik minik doğruyoruz. Hepsini bir süzgce alıyoruz ki yoğurdu sulandırmasın. Süzme yoğurtla karıştırıyoruz.

Patlıcanların Bir ucuna bu harçtan koyuyoruz ve rulo şeklinde sarıyoruz. Dağılmaması için kürdan batırarak servis ediyoruz.

Afiyet olsun…