MALZEME LİSTESİ:
  • 8 enginar
  • 500 gr kuzu eti
  • 1 soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 4 yeşil biber
  • zeytinyağı
  • tuz
  • karabiber

BEŞAMEL SOSU İÇİN

  • 1 çorba kaşığı Aynes tereyağı
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1,5 su bardağı Aynes süt
  • tuz
  • karabiber

ÜZERİ İÇİN

  • 3 domates
  • Aynes kaşar peyniri
HAZIRLANIŞI:

Enginarları tencereye diziyoruz. Suyunu veriyoruz. Zeytinyağı ve tuzunu döküyoruz. Kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz. Soğanı ve sarımsakları yemeklik doğruyoruz. Ayrı bir tencereye zeytinyağı döküyoruz ve kuşbaşı doğranmış kuzu etini kavuruyoruz. Et, suyunu bırakıp çekene kadar pişiriyoruz. Soğan ve sarımsağı koyup soteliyoruz. Salçasını koyuyoruz. Biberleri küçük küp şeklinde doğruyoruz ve ilave ediyoruz. Kavurduktan sonra sıcak suyunu veriyoruz. Kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz. Pişince tuzunu atıp karıştırıyoruz. Enginarları fırın kabına diziyoruz. İçlerine kuzu etli harcı paylaştırıyoruz. Domatesleri ince dilimliyoruz. Her enginarın üzerine bir dilim koyuyoruz.

Beşamel sosu için, tereyağını küçük çelik bir tencereye koyuyoruz. Unu koyup kokusu çıkana kadar çırpma teliyle kavuruyoruz. Soğuk sütü döküyoruz ve karıştırarak pişiriyoruz. Tuz ve karabiberini döküyoruz. Çırpma teliyle karıştırıyoruz. Kıvamı koyulaşıp kaynayınca enginarların üzerine beşamel sosu paylaştırıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Pişmesine yakın fırından alıyoruz. Kaşar peyniri rendeleyip üzerlerine paylaştırıyoruz. Tekrar fırına veriyoruz ve kaşar eriyince çıkarıyoruz. Servis ediyoruz.

Afiyet olsun…