MALZEME LİSTESİ:
  • 4 kabak
  • 1 soğan
  • 1 kırmızı biber
  • 1 tutam dereotu
  • 1 kase Aynes yoğurt
  • Dereotu
  • tuz
  • zeytinyağı
HAZIRLANIŞI:

Tavamıza bir yemek kaşığı kadar zeytinyağını döküyoruz. Soğanımızı doğrayıp tavada kavurmaya başlıyoruz.
Bir yandan da kabak ve biberlerimizi küp küp doğruyoruz. ilk kabakları daha sonra biberleri tavamıza ekleyip pişirmeye devam ediyoruz. Bir kapta yoğurdumuzu çırpıyoruz. Kabaklarımız piştikten sonra üzerine dereotu ekliyoruz.
Karıştırıp, servis tabağımıza alıp, üzerine yoğurt döküyoruz. Dereotu ile süsleyip servis ediyoruz.

Afiyet olsun…