MALZEME LİSTESİ:
  • 2,5 su b. un
  • 125 gr. Aynes tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1 çay k. kabartma tozu
  • tuz
  • su

İÇ HARCI İÇİN

  • 2 demet ıspanak
  • 2 yumurta
  • 150 gr. Aynes beyaz peynir
  • 2 kırmızı biber
  • siyah zeytin
  • zeytinyağı
  • tuz
  • karabiber
  • muskat
HAZIRLANIŞI:

Kırmızı biberin 1 tanesini doğruyoruz. Tavaya sıvıyağ döküyoruz ve biberi soteliyoruz. Ispanakları iri doğruyoruz. Önce sap kısımlarını tavaya alıyoruz, sonra yaprakları koyup sotelemeye devam ediyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıyoruz. Muskat rendeliyoruz. Harcımız yumuşayınca altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz. Hamuru için, unu karıştırma kabına alıyoruz. Kabartma tozunu ilave ediyoruz, tuzunu atıyoruz. Ortasını havuz gibi açıyoruz. Ortaya oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını koyuyoruz. Yumurtasını kırıyoruz ve az ılık su döküyoruz. Ortadaki sıvıları ve tereyağını yoğuruyoruz. Kenardan un alarak hamuru yoğuruyoruz.

Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz. Tart kalıbını yağlıyoruz ve yuvarladığımız hamuru ortaya koyuyoruz ve elimizle kalıp boyutunda açıyoruz. Kenarlarını da hafif yukarı doğru uzatıp üstlerine hafif bastırarak şekil veriyoruz. Hamurun üzerine çatal batırıyoruz ki kabarmasın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 10 dakika pişiriyoruz. Ispanaklı harcımız soğuyunca içine 2 yumurtayı kırıyoruz. Beyaz peyniri içine ufalıyoruz. Bu karışımı da fırından çıkardığımız yarı kıvamda pişmiş kiş hamurunun içine dolduruyoruz. Üzerini ayırdığımız kırmızı biber ve siyah zeytinle süslüyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

Afiyet olsun…