MALZEME LİSTESİ:
  • 2 bütün tavuk göğsü
  • 5 diş sarımsak
  • 1 tutam fesleğen
  • 1 kırmızı biber
  • 1 kase mantar
  • 1 kase domates sos
  • tuz
  • karabiber
  • zeytinyağı

BEĞENDİSİ İÇİN

  • 5 patlıcan
  • 1 su bardak Aynes süt
  • 2 çorba k. un
  • 2 çorba kaşığı Aynes tereyağı
  • 100 gr. Aynes kaşar peyniri
  • tuz
  • karabiber
  • muskat
HAZIRLANIŞI:

Beğendisi için patlıcanları közlüyoruz ve soğutuyoruz. Tavuk göğsünü iri kuşbaşı şeklinde doğruyoruz. Sarımsakları, mantarı ve kırmızı biberi doğruyoruz. Tavaya sıvıyağ döküp tavuğu soteliyoruz. Sarımsağını atıyoruz ve suyunu çekince mantarı ekliyoruz. Beraberce sotelemeye devam ediyoruz. Kırmızı biberini de koyup kavuruyoruz. Domates sosunu veriyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıyoruz.

Pişmesine yakın doğranmış fesleğeni ekliyoruz. Soğumuş patlıcanları soyup doğruyoruz. Ayrı bir tencereye tereyağını ve unu koyup kavuruyoruz. Unun kavrulmuş kokusu çıkınca içine köz patlıcanı atıyoruz. Biraz kavuruyoruz. Sütünü döküyoruz ve karıştırıyoruz. Tuzunu, karabiberini ve muskat rendesini katıp karıştırıyoruz. Son olarak kaşar peyniri rendesini koyup karıştırıyoruz ve altını kapatıyoruz. Servis tabağına beğendiyi koyup yayıyoruz. Ortasına da tavuk sotesini koyarak servis ediyoruz.

Afiyet olsun…