MALZEME LİSTESİ:
  • 1 su bardağı buğday
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 kase Aynes yoğurt
  • 2 çorba kaşığı un
  • tuz
  • su

ÜZERİ İÇİN

  • 1 çorba kaşığı Aynes tereyağı
  • kuru nane
HAZIRLANIŞI:

Buğdayı kaynar suyla ıslıyoruz. Şişince süzüyoruz ve iyice yıkıyoruz. Buğdayı tencereye koyuyoruz. Sıcak suyunu verip haşlıyoruz. Karıştırma kabına yoğurdu, unu ve yumurta sarısını koyuyoruz. Çırpma teliyle karıştırıyoruz. Soğuk suyla kıvamını açıyoruz. Peşinden biraz da sıcak su koyuyoruz, hızlıca karıştırıyoruz.

Terbiye edilmiş bu karışımı haşlanan buğday tenceresine yavaş yavaş döküyoruz, bir yandan da karıştırıyoruz. Tuzunu atıyoruz. Kıvamını gerekirse sıcak suyla ayarlıyoruz. Tereyağını eritiyoruz, kızartıyoruz. İçine kuru naneyi atıyoruz. Çorbanın üzerine sosu dökerek servis ediyoruz.

Afiyet olsun…