MALZEME LİSTESİ:
  • 1 su bardağı minik mantı
  • 1 çay bardağı yeşil mercimek
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • su

ÜZERİ İÇİN

  • 1 çorba kaşığı Aynes tereyağı
  • taze nane
HAZIRLANIŞI:

Yeşil mercimeği kaynar suyla yarım saat ıslatıyoruz. Kara suyu çıkınca süzüyoruz ve yıkıyoruz. Tencereye mercimeği koyuyoruz, suyunu koyup haşlamaya başlıyoruz. Mantıyı da ilave ediyoruz ve pişirmeye devam ediyoruz. Tuzunu atıyoruz.

Terbiyesi için, yoğurdu kaseye döküyoruz. Unu ilave ediyoruz, yarım limonun suyunu sıkıyoruz ve çırpma teliyle karıştırıyoruz. Soğuk suyla kıvamını açıyoruz. Mercimek ve mantının haşlama suyundan biraz koyup hızlıca karıştırıyoruz. Mantı ve mercimek pişmesine yakın terbiyeyi tencereye yavaş yavaş dökerken çırpma teliyle de hemen karıştırıyoruz ki kesilmesin. Çorbamızı pişmeye bırakıyoruz. Servis ederken, üzeri için tereyağını eritiyoruz. Taze nane yapraklarını doğrayıp tereyağına ekliyoruz ve çorbanın üzerine dökerek servis ediyoruz.

Afiyet olsun…