MALZEME LİSTESİ:
  • 1 kase mantı
  • 1 kase haşlanmış nohut
  • 1 kase Aynes yoğurt
  • 3 çorba k. un
  • tuz
  • su

ÜZERİ İÇİN

  • toz kırmızı biber
  • Aynes tereyağı
  • nane
HAZIRLANIŞI:

Tencerede su kaynatıyoruz. Mantıyı içine atıyoruz. Haşlanmış nohutunu da ilave ediyoruz ve haşlamaya bırakıyoruz. Yoğurdu karıştırma kabına alıyoruz. Unu döküyoruz ve çırpıyoruz. Soğuk su ekliyoruz ve çırpıyoruz. Terbiyenin içine kaynayan çorba suyundan koyuyoruz ve bir yandan da karıştırıyoruz. Terbiyeyi de çorba tenceresine karıştırarak döküyoruz.

Tuzunu atıyoruz. Çorbayı servis tabağına döküyoruz. Tereyağını eritiyoruz. Toz kırmızı biberi ve naneyi içine atıyoruz, çorbanın üzerine gezdirerek servis ediyoruz.

Afiyet olsun…