MALZEME LİSTESİ:
  • 1 paket mantar
  • 2 havuç
  • 2 çorba kaşığı Aynes tereyağı
  • 2,5 çorba kaşığı un
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 su bardağı Aynes süt
  • 1 su bardağı et suyu
  • zeytinyağı
  • tuz
  • su

ÜZERİ İÇİN

  • dereotu
HAZIRLANIŞI:

Soğanları, sarımsakları ve mantarları minik küp şeklinde doğruyoruz. Çorba tenceresine tereyağı ve soğanı koyup karıştırıyoruz. Doğranmış mantarı ve rendelenmiş havucu ekliyoruz. Hepsini bir kavuruyoruz. İyice kavurduktan sonra zeytinyağı döküyoruz.

Sebzeler suyunu çekince unu ilave edip kavuruyoruz. Unun kavrulmuş kokusu çıkınca soğuk süt ve soğuk et suyunu döküyoruz. Çırpma teliyle hızlıca karıştırıyoruz. Kıvamı açılınca sıcak suyunu vererek çorbanın su miktarını ayarlıyoruz. Tuzunu atıyoruz. Çorbamızı biraz daha kaynatıyoruz ve servis kasesine döküyoruz. Dereotunu ince ince doğruyoruz. Çorbanın üzerine serperek servis ediyoruz.

Afiyet olsun…