MALZEME LİSTESİ:
  • 1 demet ıspanak
  • 1 kırmızı biber
  • 2 çorba kaşığı Aynes tereyağı
  • 2,5 çorba kaşığı un
  • 1 paket Aynes krema
  • zeytinyağı
  • tuz
  • su
HAZIRLANIŞI:

Ispanakları ince doğruyoruz. Kırmızı biberi de minik minik doğruyoruz. Tavaya zeytinyağı döküyoruz ve kırmızı biberi soteliyoruz. Ispanağı ilave edip sotelemeye devam ediyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıyoruz. Sebzeler yumuşayınca altını kapatıyoruz.

Çorba tenceresine tereyağı ve unu koyup kavurmaya başlıyoruz. Unun kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Soğuk su döküyoruz ve çırpma teliyle karıştırarak topaklanmasını engelliyoruz. Sıcak suyla kıvamını ayarlıyoruz. Kaynamaya başlayınca kremasını döküyoruz. Çorbayı ocaktan almadan önce sebze sotesini ekliyoruz. Kıvamını gerekirse sıcak su ekleyerek açabiliriz. Tuzunu atıyoruz ve kaynayınca altını kapatıyoruz. Servis ediyoruz.

Afiyet olsun…