MALZEME LİSTESİ:
  • 4 yumurta 1,5 su b. toz şeker
  • 1 su b. sıvıyağ
  • 1 su b Aynes süt
  • 1 su b. toz fındık
  • 2 çorba k. kakao
  • 1 pk. vanilya
  • 1 pk. kabartma tozu
  • 80 gr. bitter çikolata
  • 1 limon rendesi
  • ustasından un ölçüsü
HAZIRLANIŞI:

Yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz. Mikserle iyice köpürene kadar çırpıyoruz. Sıvıyağı ve sütü döküyoruz. Çırpma teliyle karıştırıyoruz. Toz fındığı, vanilyayı, kabartma tozunu döküyoruz ve çırpıyoruz. Kek karışımın yarısını ayrı bir karıştırma kabına döküyoruz. Bir kaba kakaoyu döküyoruz, çikolatayı ben mari usulü eritiyoruz.

Diğer karıştırma kabına limon rendesini katıyoruz.
Çikolatalı karışıma 3 çorba k. tepeleme un koyuyoruz. Beyaz karışıma da 4 çorba k. tepeleme un koyuyoruz. Çikolata, harcımızı koyulaştırdığı için biraz da ılık süt döküyoruz. İkisini de ayrı ayrı karıştırıyoruz. Yağlanmış yuvarlak kek kalıbını yağlıyoruz. Bir kepçe beyaz kek harcından, bir kepçe de kakaolu kek harcından döküyoruz. Her bir kepçeyi diğer rengin tam ortasına döküyoruz. Döktükçe halkalar yayılıyoruz. Harç bitene kadar devam ediyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakika pişiriyoruz, sonra dereceyi 160a düşürüyoruz ve 20 dakika daha pişiriyoruz.

Afiyet olsun…