MALZEME LİSTESİ:

KEKİ İÇİN

  • 5 yumurta
  • 12 yemek Kaşığı toz şeker
  • 6 kaşık irmik
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 10 yemek kaşığı un az tepeli

SOSU İÇİN

  • 1 kg Aynes süt
  • 2 paket Aynes krema
  • 5 yemek kaşığı toz şeker

KARAMELİ İÇİN

  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım kaşık Aynes tereyağı
  • 1 paketten biraz az Aynes krema
HAZIRLANIŞI:

Şimdi öncelikle fırını açıyoruz. Kek malzemelerini bir kaba koyup önce yumurta ve şekeri çırpıyoruz daha sonra diğer malzemeleri de ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. En büyük borcamda yapmanızı tavsiye ederim yağlayıp unlamış olduğunuz kabınıza kek harcını döküyoruz 175 derece de yarım saat pişiriyoruz. Diğer yandan ayrı bir kapta 1 kg süt krema ve şekeri iyice çırpıyoruz ve dolaba koyuyoruz kekimiz çıkınca ilk sıcaklığını atınca bu sosumuzu döküyoruz. Ve iyice çekmesini bekliyoruz. Diğer yandan karamelimizi yapıp soğutalım 🙂 6 kaşık şekeri önce ufak bir tencere de eritiyoruz o eriyince Kısık ateşte yarım kaşık tereyağı koyuyoruz ama devamlı karıştırmamız gerekiyor.
Daha sonra da kremayı ilave edip karıştırmayı hiç bırakmıyoruz en son kıvamını alınca ( ne çok koyu ne çok sulu olacak ) ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz ara sıra karıştırırsak iyi olur. Kekimiz de sosunu çekince karamelini döküyoruz. ( karamel sıcak olmayacak ) ve buzdolabında soğuması için bekletiyoruz.

Afiyet olsun…