MALZEME LİSTESİ:
  • 1 paket hazır baklava yufkası
  • 150 – 200 gram Aynes tereyağı
  • 1- 2 su bardağı fındık ( dövülmüş)

ŞERBET İÇİN

  • 1,5 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı Aynes sūt
HAZIRLANIŞI:

İlk önce şerbeti hazırlayalım.
Tencereye suyu ve şekeri ekleyelim ve kaynayana kadar karıştırın. Kaynamaya başladıktan sonra 5 dk ocakta kaynasın ve ocaktan alin. Üzerine sütü ilave edin ve soğuyuncaya kadar karıştırın.

Tereyağını eritin, tepsimizin içini yağlayın. İlk 4 yufkayı üst üste koyun ve yağlayın. Tekrar 4 yufkayı üst üste koyun ve yağlayın. Fındıkları güzelce yufkaların üzerine serpiştirin. Son kalan yufkaları da üzerine koyun ve arta kalan tereyağını tekrardan ısıtıp yufkanın üzerine dökün. İstediğiniz şekilde kesin.

Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 20-25 dk.

Afiyet olsun…