MALZEME LİSTESİ:
  • 5 su bardağı Aynes süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı Aynes tereyağı
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 tane portakal kabuğu rendesi

İÇİ İÇİN

  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 paket krem şanti
HAZIRLANIŞI:

Tereyağı ve hindistan cevizi hariç bütün malzemeleri ocağa alalım. Kıvamı oluşup kaynayınca tereyağı katalım. Altını kapatalım, içine vanilya ekleyelim.
Dikdörtgen bir borcama biraz ıslatalım ve hindistan cevizine bolca dökelim. Eşit bir şekilde muhallebiyi yayalım. Biraz soğuyunca dolapta bekletelim.

Tamamen soğuduğunda 1 bardak sütle krem şantiyi hazırlayalım. Onu da dolaptan çıkarıp tatlının üzerine dökelim ve ceviz serpelim. 3 parmak genişlikte dikdörtgen şekilde keselim ve rulo şeklinde katlayalım. Üzerini bol hindistan cevizi ve çilek ile süsleyelim.
Not: Ben muhallebi yaparken içine portakal rendesi kattım, zevkinize göre isterseniz katmayabilirsiniz.

Afiyet olsun…