MALZEME LİSTESİ:
  • 3 su b. un
  • 125 gr. Aynes tereyağı
  • 4 çorba k. Aynes yoğurt
  • 1 pk. kabartma tozu
  • tuz

İÇ HARCI İÇİN

  • 125 gr. Aynes beyaz peynir
  • 125 gr. Aynes kaşar peyniri
  • 2 yumurta
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam dereotu

ÜZERİ İÇİN

  • yumurta sarısı
  • çörekotu
HAZIRLANIŞI:

Unu karıştırma kabına alıyoruz. Tereyağı ve yoğurdu ortasına koyuyoruz. Kabartma tozu ve tuzu unun üzerine serpiyoruz. Biraz su ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz. 3′te 2′sini tabanı için ayırıyoruz. Tabanı için olan hamuru merdane kalıbımızın büyüklüğünde açıp yağlanmış kalıbın tabanına koyup yayıyoruz.

İç harcı için, peynirleri karıştırma kabına rendeliyoruz. 2 yumurtayı kırıyoruz. Maydanoz ve dereotunu ince bir şekilde doğrayıp peynirlerle birlikte iyice karıştırıyoruz. Tart hamurunun üzerine koyup bastırıyoruz. Üzerine çörekotu serpiyoruz. Ayırmış olduğumuz hamurdan küçük bir parçalar kopartıp fitil şeklinde yuvarlıyoruz. Tartın üzerine kafes şeklinde yerleştiriyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirip servis ediyoruz.

Afiyet olsun…