MALZEME LİSTESİ:
  • 3 su b. irmik
  • 2 su b. Aynes süt
  • 2 su b. su
  • 2,5 su b. toz şeker
  • 125 gr. Aynes tereyağı
  • 250 gr. Aynes dil peyniri
  • sıvıyağ

ÜZERİ İÇİN

  • yeşil fıstık
HAZIRLANIŞI:

Sıvıyağı ve tereyağı çelik tencereye koyuyoruz ve tereyağını eritiyoruz. İçine irmiği ilave ediyoruz ve rengi koyulaşana kadar kısık ateşte sürekli karıştırarak kavuruyoruz. Ayrı bir tencereye sütü, suyu ve toz şekeri döküp, kaynatıyoruz.

İrmik altın sarısı olup, şerbet kaynayınca irmiğin üzerine döküyoruz. Bu aşamada çıkacak buhara dikkat etmemiz gerekiyor. Kaynama biraz hafifleyince içine didilmiş dil peynirini koyuyoruz ve karıştırıyoruz. Altını kapatıyoruz ve kapağını kapatarak dinlenmeye bırakıyoruz. Üzerine yeşil fıstık serperek servis ediyoruz.

Afiyet olsun…