MALZEME LİSTESİ:
  • 3 yumurta
  • 1,5 su bardağı Aynes süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 çorba kaşığı Aynes tereyağı
  • 8 çorba kaşığı un

SERVİSİ İÇİN

  • 3 muz
  • sürülebilir çikolata
  • yeşil fıstık
HAZIRLANIŞI:

Tereyağını tavada eritiyoruz ve soğutuyoruz. Yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz. İçine sütü ve toz şekeri döküyoruz. Çırpma teliyle karıştırıyoruz. Tereyağını, kabartma tozunu ve vanilyayı koyuyoruz. Unu ilave ediyoruz ve çırpma teliyle karıştırıyoruz.

Harcımız, krep harcından biraz daha koyu olmalıdır. Teflon tavayı biraz yağlıyoruz. Kepçeyle yavaş yavaş küçük yuvarlak harç döküyoruz.

Kepçeyle üzerini düzelterek yayıyoruz. Pankeklerin çok kalın olmamasına dikkat ediyoruz. Piştikçe üzeri göz göz oluyor, spatulayla altını kontrol ediyoruz. Alt tarafı pişince çeviriyoruz ve diğer tarafını da pişiriyoruz. Kısık ateşte pişirmeye dikkat ediyoruz. Pişen pankekleri tezgaha diziyoruz, üzerlerine sürülebilir çikolata sürüyoruz. Doğranmış muz koyuyoruz Üzerine toz fıstık serperek servis ediyoruz.

Afiyet olsun…