MALZEME LİSTESİ:
  • 1 pk. baklava yufkası
  • 2 su b. Aynes süt
  • 1 çorba k. pirinç unu
  • 1 çorba k. un
  • 1 çorba k. nişasta
  • 1 çay b. toz şeker
  • 150 gr. Aynes tereyağı
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • pirinç yeşil fıstık

ŞERBETİ İÇİN

  • 4 su b. toz şeker
  • 3 su b. su
  • yarım limon
HAZIRLANIŞI:

Şerbet malzemelerini tencerede kaynatıyoruz ve ılımaya bırakıyoruz. Kreması için, sütü tencereye döküyoruz. Şekeri, pirinç ununu, nişastayı ve unu ilave ediyoruz. Karıştırarak pişirmeye başlıyoruz.
Kıvamı koyulaşınca tereyağını ilave ediyoruz. Göz göz olup kaynayınca altını kapatıyoruz. İlk sıcaklığı çıkınca, içine limon kabuğu rendeliyoruz. Kremayı soğumaya bırakıyoruz. Tereyağını eritiyoruz.

Baklavalık yufkaları ayırıp tezgaha seriyoruz. 4 tane yufkanın aralarına eritilmiş tereyağı sürerek üstüste koyuyoruz.
Dikdörtgen şeklindeki yufkaları uzunlamasına 4′e kesiyoruz. Elde ettiğimiz şeritlerin uç kısımlarına kaşıkla krema koyuyoruz. Üstüne de pirinç yeşil fıstık atıyoruz. Muska şeklinde sarıyoruz. Sardığımız yufkaları da yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Fırından çıkan sıcak tatlıya ılık şerbeti döküyoruz ve servis ediyoruz.

Afiyet olsun…