MALZEME LİSTESİ:
  • 1 lt Aynes süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yumurta sarısı
  • 2 çorba kaşık un
  • 1 çorba kaşık nişasta
  • 1 pk. vanilya
  • 1 pk. Aynes krema
  • 1 pk. bebe bisküvisi
  • 1 kase çilek
HAZIRLANIŞI:

Sütü tencereye döküyoruz, toz şekeri ilave ediyoruz. Yumurta sarılarını ayırıp, koyuyoruz. Unu, nişastayı ve vanilyayı koyuyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz. Kıvamı koyulaşıp kaynamaya başlayınca altını kapatıyoruz.

Kremanın ilk sıcaklığı çıkınca içine krema döküyoruz ve mikserle çırpıyoruz.
Kıvamı yine de koyu olursa soğuk süt ilave edip mikserle çırpıyoruz. Kup bardakların yarısına kadar puding koyuyoruz. Bebe bisküvileri doğrayıcıda toz haline getirip pudingin üzerine serpiyoruz. Çilekleri dilimliyoruz ve bardağın kenarlarına diziyoruz. Üzerine tekrar puding koyuyoruz. Bebe bisküvisi serpiyoruz ve üzerini de yelpaze şeklinde dilimlediğimiz çilekle süslüyoruz.

Afiyet olsun…