MALZEME LİSTESİ:
  • 6 yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı hindistan cevizi
  • 1,5 su bardağı çekilmiş fındık
  • 1,5 su bardağı galeta unu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

ŞERBETİ İÇİN

  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker

MUHALLEBİSİ İÇİN

  • 5 kaşık un
  • 5 kaşık şeker
  • 1 kilogram Aynes süt
  • Ayrıca 2 bardak Aynes süt ile 1 paket krem şanti yapıp muhallebi soğuduktan sonra eklenecek
HAZIRLANIŞI:

Önce kekini çırpıyoruz. 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar keki pişiriyoruz.
Kek hazır olduktan sonra sıcakken, ılık şerbeti döküyoruz.
Hemen sonra, üzerine hazırladığımız muhallebiyi döküyoruz. Buzdolabında soğumasını bekliyoruz.
Üzerini fındık parçalarıyla, hindistan ceviziyle ya da tarçın ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun…