MALZEME LİSTESİ:
  • 7,5 su bardak Aynes süt
  • 1,5 su bardak toz şeker
  • 3 çorba kaşığı pirinç unu
  • 2 çorba kaşık nişasta
  • 1 su bardak toz badem
  • 1 su barda hindistan cevizi
  • 1 yumurta sarısı
  • toz yeşil fıstık
HAZIRLANIŞI:

Sütü tencereye döküyoruz. Toz şekeri, pirinç ununu, nişastayı ilave ediyoruz. Yumurta sarısını ekliyoruz. Hindistan cevizinden ve toz bademden 2 kaşık kadar koyuyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak pişirmeye başlıyoruz. Kıvamı koyulaşıp kaynayınca servis kabına ya da kaselere keşkülü döküyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Üzerini, yeşil fıstık, hindistan cevizi ve toz bademle süslüyoruz.

Afiyet olsun…