MALZEME LİSTESİ:
  • 3,5 su b. un
  • 200 gr. Aynes tereyağı
  • 2 yumurta
  • 100 gr. Aynes kaşar peyniri
  • 1 pk. kabartma tozu
  • 1 tatlı k. tuz
  • 1 tatlı k. toz kırmızı biber

ÜZERİ İÇİN

  • yumurta sarısı
  • çörekotu
HAZIRLANIŞI:

Unu karıştırma kabına koyuyoruz. Tuzunu, toz kırmızı biberini ve kabartma tozunu döküp harmanlıyoruz. Ortasını havuz gibi açıyoruz. Yumurtaların birinin sarısını ayırıyoruz, kalanı ortadaki havuza kırıyoruz.
Oda sıcaklığında yumuşamış olan tereyağını ilave ediyoruz. Ortadan başlayarak yoğurmaya başlıyoruz.

Kaşar peynirini rendeliyoruz. Elde ettiğimiz hamurun üzerine un serpiyoruz ve merdaneyle açıyoruz. Bir kalıp yardımıyla hamurdan parçalar kesiyoruz ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz. Çörekotu serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

Afiyet olsun…