MALZEME LİSTESİ:
  • 300 gr. tel kadayıf
  • 1 su b. toz şeker
  • 1 su b. ceviz
  • 1 çay k. tarçın
  • 2 çorba k. Aynes tereyağı
  • yarım çay b. sıvıyağ

KREMASI İÇİN

  • 1 lt. Aynes süt
  • 1 su b. toz şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 pk. vanilya
  • 2 çorba k. un
  • 1 çorba k. nişasta
  • 1 pk. labne peyniri

ÜZERİ İÇİN

  • kivi
HAZIRLANIŞI:

Kadayıfı ince ince doğruyoruz. Geniş bir tencereye biraz sıvıyağ koyuyoruz ve kadayıfı ilave edip kavurmaya başlıyoruz. Şekerini ilave ediyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz. Rengi iyice kızarınca cevizi ve tarçını ilave ediyoruz. Biraz daha kavurduktan sonra altını kapatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Kreması için, sütü tencereye döküyoruz. İçine toz şekeri, yumurta sarısını, vanilyayı, unu ve nişastayı ilave ediyoruz.

Kıvamı koyulaşana kadar çırpma teliyle karıştırarak pişirmeye başlıyoruz. Kıvamı koyulaşıp göz göz olunca altını kapatıyoruz. İlk sıcaklığı çıkınca labne peynirini ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz. Kelepçeli kalıbı yağlıyoruz ve servis tabağına alıyoruz.

Kadayıfın 3te 1ini kalıbın zeminine koyup elimizle bastırıyoruz. Kremanın yarısından biraz fazlasını kadayıfın üstüne döküyoruz. Kalan kadayıfın da yarısını üstüne serpiyoruz. Kalan kremayı da döküyoruz. Son olarak kadayıfı üstüne koyuyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Servis yapacağımız zaman kivileri soyuyoruz ve dilimleyip pastanın üzerine diziyoruz. Kelepçesini dikkatli bir şekilde çıkarıyoruz ve servis ediyoruz.

Afiyet olsun…