MALZEME LİSTESİ:
  • 4 su bardağı Aynes süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 8 çorba kaşığı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 2 çorba kaşığı toz şanti

MANTOLAMAK İÇİN

  • hindistan cevizi
  • yeşil fıstık
HAZIRLANIŞI:

Sütü tencereye döküyoruz. Toz şekeri, irmiği, ve vanilyayı koyuyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz. Kıvamı koyulaşıp kaynayınca altını kapatıyoruz. Krema ılıyınca içine toz şanti koyuyoruz ve karıştırıyoruz.


Krema tamamen soğuyunca iki tane kaşığı suya batırıyoruz, kremadan parçalar alıp kaşıkla şekillendiriyoruz. Hindistan cevizine buluyoruz. Üzerlerine bütün yeşil fıstık batırarak servis ediyoruz.

Afiyet olsun…