MALZEME LİSTESİ:
  • 6 güllaç yaprağı
  • 6 su bardak Aynes süt
  • 1 su bardak toz şeker
  • 2 çorba kaşık pudra şekeri
  • yarım çay bardak gül şerbeti
  • 1 kase file badem

ÜZERİ İÇİN

  • frenk üzümü
HAZIRLANIŞI:

Sütü tencereye döküyoruz. İçine şeker ve gül şerbetinden koyuyoruz ve karıştırıyoruz. Sütü ocakta ılıtıyoruz ve altını kapatıyoruz. Güllaç yaprağının sığacağı büyüklükte bir tepsiye sütü döküyoruz. Yaprakları ikiye kırıyoruz.

Yarım yarım süt döktüğümüz tepsiye basıyoruz ve yumuşaması için bekliyoruz.
Yumuşayınca sütün içinden alıyoruz ve üstüne file badem serpiyoruz. Uzunlamasına rulo şeklinde sarıyoruz. Ruloyu, gül böreği yapar gibi kendi etrafında çeviriyoruz ve servis tepsisine alıyoruz. Tüm yapraklar bitene kadar bu işleme devam ediyoruz. Üzerlerine kalan sütü döküyoruz. Pudra şekeri serpiyoruz. Frenk üzümüyle süsleyerek servis ediyoruz.

Afiyet olsun…