MALZEME LİSTESİ:
  • 1 litre Aynes süt
  • 1 su bardağı tepeleme irmik
  • 1 su bardağı silme toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay bardağı kırık fındık
  • 1 paket vanilya
  • 3 dilim bal kabağı
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta

ÜZERİ İÇİN

  • Beyaz ve siyah çikolata rendesi
HAZIRLANIŞI:

Öncelikle bal kabakların küçük küçük doğrayınız. Üzerine 1 çay bardağı şekeri ilave ederek pişiriniz.Yumuşadıktan sonra rondodan geçiriniz. Tekrar tencereye alırız. Nişastayı 1  çay bardağı suda çözdükten sonra bal kabaklarına ilave edip tekrar pişiririz. Bir kenara soğuması için üstü kapalı bir şekilde bekletiriz. Sütten 1 çay bardağı ayrılır. Kalan süt, irmik ve şeker ocakta karıştırılarak pişirilir. Piştikten sonra yarısı ayrı bir kaba konur ve vanilya ilave edilip karıştırılır. Mutlaka kabuk tutamaması için üzeri örtülür. (Püf noktası) 1 çay bardağı süte kakao ilave edilir. iyice karıştırdıktan sonra kalan İrmikli muhallebinin içine konur. Ocağın altı kısık şekilde açılır ve sürekli karıştırarak kakaolu bir muhallebi elde edilir. 

Bu işlem için 3 dk yeterlidir. 1 çay bardağı kırık fındık ta içine ilave edilir. Çemberli kek kalıbının içine önce kakaolu İrmikli muhallebiyi bastırarak yayarız. Sonra üzerine vanilyalı irmikli muhallebiyi yine bastırarak yayarız. En üste püre haldeki balkabaklı karışımı dikkatlice fazla bastırmadan dökeriz. Buzdolabında en az 4 saat bekletip üzerine arzu edersek çikolata rendeleriz ve istediğimiz şekilde kesip servis yaparız. 

Afiyet olsun…