MALZEME LİSTESİ:
  • 1,5 paket yulaflı bisküvi
  • 50 gr Aynes tereyağı

DOLGUSU İÇİN

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 paket labne peyniri
  • 1 paket vanilya

ÜZERİ İÇİN

  • 1 paket Aynes krema
  • 100 gr çikolata
HAZIRLANIŞI:

Cheesecake çemberinin zeminini yağlı kağıtlar kapatıyoruz ve fırın tepsisine alıyoruz. Yulaflı bisküvileri doğrayıcıdan geçirerek toz haline getiriyoruz. Toz bisküvileri karıştırma kabına alıyoruz. Tereyağını eritiyoruz ve bisküvilerin üzerine dökerek karıştırıyoruz. Bu karışımı da çemberimizin içine döküyoruz. Üzerini kaşıkla düzeltiyoruz. Üzerine de patates eziciyle hafif hafif vurarak sıkıştırıyoruz.
Karıştırma kabına yumurtaları kırıyoruz. Toz şekeri, vanilyayı ve labne peynirini ilave ediyoruz.

Çırpma teliyle karıştırıyoruz. Bu karışımı da bisküvi zemininin üzerine döküyoruz. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında ortalama 1 saat pişiriyoruz. Kremayı küçük bir tencerede ya da tavada kaynatıyoruz. İçine çikolataları atıyoruz, altını kapatıyoruz ve karıştırıyoruz. Cheesecake pişince fırından çıkarıp dinlendiriyoruz. Üzerine çikolata sosu döküyoruz. Bu şekilde soğumaya bırakıyoruz. Mümkünse 1 gece buzdolabında dinlendiriyoruz. Kalıbından çıkarıp servis ediyoruz.

Afiyet olsun…