MALZEME LİSTESİ:
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı Aynes süt
  • 1 çay bardağı toz fındık
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 8 çorba kaşığı tepeleme un

ÜZERİ İÇİN

  • çilekli krem şanti
  • 1,5 çay bardağı Aynes süt
  • böğürtlen
HAZIRLANIŞI:

Yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz. Toz şekeri ilave ediyoruz ve mikserle iyice köpürene kadar çırpıyoruz. Sıvıyağı ve sütü döküyoruz, mikserle çırpıyoruz. Toz fındığı, kabartma tozu ve vanilyayı koyuyoruz, unu ekliyoruz ve mikserle son kez çırpıyoruz. Kek harcını krem şanti torbasına dolduruyoruz.

Kağıt muffin kalıplarını tepsiye diziyoruz. Kek harcını kağıt muffin kalıplarına paylaştırıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
Kekleri soğutuyoruz. Çilekli krem şantiyle üzerlerini süslüyoruz. Üzerlerine de birer tane böğürtlen batırarak servis ediyoruz.

Afiyet olsun…