MALZEME LİSTESİ:
  • 3 yumurta
  • 1 su b. toz şeker
  • 1 su b. Aynes süt
  • 1 su b. sıvıyağ
  • 1 su b. toz fındık
  • 1 pk. kabartma tozu
  • 1 pk. vanilya
  • ustasından un ölçüsü

ÜZERİ İÇİN

  • 1 su b. beyaz çikolata
  • 1 pk. Aynes krema
  • yeşil fıstık
HAZIRLANIŞI:

Yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz. Toz şekeri ilave ediyoruz ve mikserle iyice köpürene kadar çırpıyoruz. Sütü ve sıvıyağı döküp çırpmaya devam ediyoruz. Toz fındığı, kabartma tozunu, vanilyayı ve 6 çorba kaşığı tepeleme unu koyuyoruz. Yuvarlak ortası hafif çukur kek kalıbını tereyağıyla yağlıyoruz.

Kek harcını içine döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Kekimiz kabarınca ısıyı 160 dereceye düşürüyoruz.
Üzeri için, kremayı küçük bir tencereye döküyoruz ve kaynayınca içine beyaz çikolatayı atıyoruz ve altını kapatıp karıştırıyoruz. Sosu soğumaya ve biraz daha koyulaşmaya bırakıyoruz. Bu arada pişen keki de fırından alıyoruz, ilk sıcaklığı çıkınca servis tabağına ters çeviriyoruz. Soğumuş keke çikolata sosunu döküyoruz. Yeşil fıstık serpiyoruz ve servis ediyoruz.

Afiyet olsun…